Vakantiesluiting van 30 juli t/m 17 augustus
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Alles uit eigen voorraad geleverd
Webshopkeurmerk
Step voor kinderen, maar welke?
11-06-2024

Step voor kinderen, maar welke?

Wil jij graag een step voor je kind uitzoeken? Erg leuk! Een step geeft veel plezier én kinderen ontwikkelen balans en coördinatie bij het gebruik van een step. Het uitkiezen van de juiste step kan een uitdagende taak zijn, want er zijn ontzetten veel opties beschikbaar. Elke step heeft unieke kenmerken en voordelen. In deze blog vertellen we de belangrijkste factoren die je moet overwegen bij het kiezen van een step voor kinderen en nemen we je mee in ons uitgebreide assortiment.
 

Leeftijdsgeschiktheid

De leeftijd van jouw kind is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste step. Voor jongere kinderen, meestal tussen de 2 en 5 jaar, zijn driewielige steps vaak de beste keuze. Deze steps bieden extra stabiliteit en balans en dit is essentieel voor jonge kinderen die nog niet volledig hun evenwicht hebben ontwikkeld.
 
Voor oudere kinderen, vanaf ongeveer 5 jaar, zijn steps met twee wielen geschikt. Deze steps vereisen meer balans en coördinatie, wat goed is voor de motorische ontwikkeling van een kind. Robuuste en gemakkelijk te gebruiken steps worden vaak aanbevolen.
 

Veiligheid

Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben bij het kiezen van een step voor kinderen. Dit zijn enkele belangrijke veiligheidsaspecten om op te letten:
 
  • Helm en bescherming
Vooral als kinderen net beginnen met steppen, is een kinderhelm en bescherming van groot belang. Dit beschermt het hoofd, de elle bogen en knieën tegen schade als je valt.
 
  • Remmen
Controleer of de step goede remmen heeft. Voor jongere kinderen zijn voetremmen vaak voldoende, terwijl oudere kinderen mogelijk handremmen nodig hebben voor een goede controle.
 
  • Stabiliteit
Driewieler steps bieden meer stabiliteit en zijn daarom veiliger voor jongere kinderen. Als een kind een step met twee wielen gebruikt, is het belangrijk dat het kind goed evenwicht kan bewaren.
 

Het type step

Er zijn verschillende types steps verkrijgbaar. Elke soort heeft eigen voor- en nadelen. Twee populaire opties zijn:
 
  • Steps met twee wielen
De meest traditionele steps hebben twee wielen. Ze zijn licht, gemakkelijk te manoeuvreren en perfect voor oudere kinderen. Ze bevorderen het evenwichtsgevoel en de coördinatie.
 
  • Steps met drie wielen
Steps met drie wielen zijn ideaal voor jongere kinderen vanwege de extra stabiliteit. Ze zijn vaak uitgerust met twee voorwielen en één achterwiel. Dit helpt bij het leren balanceren.
 
In ons assortiment zitten deze varianten en ook een enkele elektrische step. Dit is geen step voor jongere kinderen, maar voor kinderen vanaf 14 jaar oud.
 

Een step voor kinderen kopen bij Kidsbikes.nl

Ben jij op zoek naar een step voor kinderen? Bekijk dan eens ons assortiment. Wij hebben vele steps van hoogwaardige merken als Streetsurfing, Croozaboo, Ryder, Stamp en Skids Control. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, zo is er altijd wel een kinderstep die jouw kind geweldig zal vinden. Een prinses step, Mickey Mouse, Finding Dory, Disney Cars of Minions, welke zal jouw kind geweldig vinden? Naast deze thema’s hebben we uiteraard ook standaard steps in verschillende kleuren. Bekijk ons assortiment online of kom langs in onze winkel aan de Koningsweg 10 in Groningen.