Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Alles uit eigen voorraad geleverd
Webshopkeurmerk
Dit zijn de leukste houten loopfietsen
04-06-2024

Dit zijn de leukste houten loopfietsen

Loopfietsen zijn al jaren populair onder jonge kinderen en hun ouders. Ze helpen kinderen bij het ontwikkelen van hun evenwicht en motorische vaardigheden én bieden urenlang speelplezier. Vooral een houten loopfiets heeft een speciale charme. Ze zijn duurzaam, milieuvriendelijk en hebben een tijdloos design. In deze blog nemen we je mee in de wereld van houten loopfietsen en delen we goede keuzes uit ons eigen assortiment. Voor een goede houten loopfiets kun je zeker bij ons terecht.
 

Waarom moet je kiezen voor een houten loopfiets?

Een houten loopfiets is om verschillende redenen een populaire keuze. Over het algemeen is een loopfiets een goede keuze voor de ontwikkeling van een kind. Je kunt kiezen uit allerlei soorten materiaal, toch is hout een veel gekozen materiaal.
 
  • Duurzaamheid
Hout is een robuust en duurzaam materiaal. Een goed gemaakte houten loopfiets kan generaties lang meegaan.
 
  • Milieuvriendelijkheid
Hout is een natuurlijk en biologisch afbreekbaar materiaal, wat een milieuvriendelijk alternatief is in vergelijking dan plastic fietsen.
 
  • De uitstraling
Loopfietsen van hout hebben een klassieke en tijdloze uitstraling die vaak mooi in elk interieur past.
 
  • Veiligheid
Houten loopfietsen zijn meestal zwaarder dan plastic varianten, wat ze stabieler maakt en minder kans op omvallen geeft.
 

De voordelen van een loopfiets voor een kind

Vanaf 1-jarige leeftijd kan een loopfiets al erg leuk en voordelig zijn voor een kind. Zo helpt een loopfiets oefenen met evenwicht en coördinatie, helpt het bij fysieke ontwikkeling, geeft het je kind wat onafhankelijkheid en wellicht zorgt het voor sociale interactie. Je kunt het vergelijken met een driewieler.
 
Kinderen beginnen op jonge leeftijd meer controle te krijgen over hun lichaam. Een loopfiets helpt ze hun evenwicht en coördinatie verder te ontwikkelen. Dit is essentieel voor in de toekomst. Daarnaast zorgt het rijden met een loopfiets er ook voor dat de spieren versterken. Een loopfiets geeft je kind een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Buiten fietsen biedt kinderen de kans om met andere kinderen te spelen, wat hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen laat groeien. Erg veel voordelen voor jouw kind bij het gebruik van een loopfiets. Waar wacht je nog op?

Houten loopfiets kopen bij Kidsbikes.nl

Bij Kidsbikes hebben we een ruime keuze aan houten loopfietsen. Er zitten fietsen tussen in de standaard hout kleur, maar ook houten loopfietsen die zijn geschilderd en dus toch een mooie kleur hebben. Houten loopfietsen van populaire merken als Wishbone, Yipeeh, Turtles, Volare en Kiddimoto hebben wij in ons assortiment. Sommige varianten hebben een thema wat nog meer plezier geeft voor een kind. Een politie loopfiets, Teenage Muntant Ninja Turtles, FC Barcelona, USA of een crossmotor, we hebben het allemaal. Kies een loopfiets uit die helemaal bij jouw kind past, extra leuk! Hetzelfde geldt voor een kinderfiets. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende thema’s en kleuren.
 
Erg leuk als cadeau voor je kind of om cadeau te geven aan een toekomstige ouder. Het is een cadeau waar een kind echt iets aan heeft. Zowel plezier als voordelen bij de ontwikkeling. Kijk voor ons assortiment op de website en bestel online. Toch liever de houten loopfiets met eigen ogen bekijken? Kom dan langs bij ons in de winkel. We zitten aan de Koningsweg 10 in Groningen.