Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Alles uit eigen voorraad geleverd
Webshopkeurmerk
Welke step voor een peuter?
27-05-2024

Welke step voor een peuter?

Als je kinderen ouder worden staan ze open voor nieuwe uitdagingen. Een loopfiets, driewielers of zelfs een step is erg leuk voor een peuter. Een step heeft vele voordelen, maar het is wel belangrijk dat je als ouder de juiste keuze maakt. Zo kan je peuter optimaal gebruikmaken van de step. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een step voor een peuter uit gaat zoeken en welke merken geschikt zijn.
 

Waarom een step voor je peuter?

Een step is een geweldige manier voor peuters om hun evenwicht en coördinatie te verbeteren. Het helpt bij de ontwikkeling van grove motorische vaardigheden en het is een leuke manier om actief te blijven. Steppen kan bijdragen aan het zelfvertrouwen van de peuter terwijl ze nieuwe vaardigheden leren en zich voortbewegen op hun eigen tempo. Hetzelfde geldt voor een loopfiets bij nog jongere kinderen. Allemaal goede spullen voor de ontwikkeling van kinderen.
 

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een step

Veiligheid staat voorop bij het kiezen van een step. Hier zijn enkele veiligheidskenmerken om op te letten:
 
  • Een stabiele basis
Kies een step met drie of vier wielen voor extra stabiliteit. Dit helpt je peuter om in evenwicht te blijven en vermindert de kans op vallen.
 
  • Antislip voetplaat
Een voetplaat met een antislip oppervlak zorgt ervoor dat de voetjes van je peuter stevig op de step blijven staan.
 
  • Stuur met handvatten
Handvatten met een goede grip helpen je peuter om het stuur stevig vast te houden en beter te sturen.
 
  • In hoogte verstelbaar stuur
Als je een step kiest waarvan het stuur in hoogte verstelbaar is, zorgt dit ervoor dat de step kan meegroeien met je kind en altijd de juiste hoogte treft.
 
De leeftijd en het gewicht van je kind is ook een belangrijke factor. Veel fabrikanten geven een aanbevolen leeftijd en maximaal gewicht aan voor hun steps. Let hier goed op. Ook is het verstandig om een duurzame step te kiezen. Peuters kunnen een step nogal ruw behandelen. Zoek naar steps die gemaakt zijn van stevige materialen zoals aluminium of versterkt kunststof. Deze materialen zorgen ervoor dat de step lang meegaat.
 

Populaire merken steps uit ons assortiment

In ons assortiment hebben wij steps voor verschillende leeftijden. We hebben steps voor peuters vanaf drie jaar, maar ook steps voor kinderen vanaf zeven jaar. Steps met drie wielen of 2 en diverse accessoires als een kinderhelm maken het assortiment compleet. Merken Croozaboo, Stamp, Hudora, Skids Control en Saica zijn enkele merken uit ons assortiment. Het zijn stuk voor stuk goede merken die steps van goede kwaliteit leveren speciaal voor peuters. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, thema’s en prijsklassen. Zo is er altijd een step die jouw peuter mooi zal vinden.
 

Welke step voor jouw peuter kopen?

Welke step voor jouw peuter? Ben jij op zoek naar een hoogwaardige, mooie en leuke step voor jouw peuter? Dan ben je bij Kidsbikes.nl op de juiste plek! In ons assortiment zitten geschikte steps voor peuters. Hoogwaardige merken, verschillende stijlen en goede accessoires zijn kenmerken van ons assortiment. Is jouw peuter toe aan een fiets? Ook die hebben wij! We hebben een breed assortiment aan kinderfietsen, een driewieler en skelters voor zowel jonge als iets oudere kinderen. Bekijk ons assortiment online of kom langs in onze winkel. We zitten aan de Koningsweg 10 in Groningen.