Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Waarop letten bij een fietshelm voor baby’s?
12-01-2024

Waarop letten bij een fietshelm voor baby’s?

Heb je een baby van een paar maanden oud en ontwikkelt hij of zij zich in een razendsnel tempo? Nog niet zo lang geleden rolde je kindje voor het eerst om en even later kan hij al in zijn eentje rechtop blijven zitten. Eindelijk kun je heerlijk naar buiten om met je baby op de fiets te stappen. Maar voordat je dat doet, is het belangrijk een goede fietshelm voor baby’s te kopen. Lees in deze blog waar je op moet letten, zodat je met je kindje veilig de weg op kunt.

 

Nauwkeurige afmeten


Is je kind oud genoeg om in het kinderzitje van de fiets te zitten? Dat geeft je niet alleen meer vrijheid als je voor praktische zaken even op pad moet. Het is ook enorm genieten om een rondje door de natuur te fietsen terwijl de kleine zijn ogen uitkijkt.

Om ervoor te zorgen dat je hem op een veilige manier vervoert, is het noodzakelijk een passende fietshelm voor je baby te kopen. Je kunt goed bepalen welke maat helm je nodig hebt, door de omtrek van het hoofdje te meten. Doe een meetlint om het breedste gedeelte van het hoofdje, ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen. Een extra tip is om de meting een paar keer te doen, zodat je zeker weet dat je de omtrek goed hebt kunnen bepalen. Het aantal centimeters zal vervolgens overeenkomen met een geschikte helmmaat. Is je kind al oud genoeg om zelf te fietsen op zijn kinderfiets? Ook dan is het belangrijk dat hij beschermd is met een goed passende fietshelm.

 

Comfortabele fit


Zoek je een fietshelm voor baby’s, dan is niet alleen de maat belangrijk. Ook zorg je ervoor dat de helm comfortabel zit. Voor je kindje is het niet prettig als de helm op een aantal plekken toch knelt, steeds verschuift of te zwaar is. Daarnaast wil je kindje tijdens het fietsen zoveel mogelijk zien en horen. Valt de helm steeds voor zijn ogen of wordt zijn gehoor belemmerd, dan kan dat het plezier van de fietservaring beïnvloeden. Denk er ook aan dat je de fietshelm bij je baby op een goede manier sluit. Het kan nog wel eens verraderlijk zijn wanneer je zonder het door te hebben of in alle haast de gesp sluit en er een velletje tussenkomt. Zoek daarom naar een helm met een goede sluiting die dergelijke ‘ongelukjes’ kan voorkomen.

 

Volledige bescherming


De fietshelm voor baby’s dient ervoor het hoofdje te beschermen bij vallen. Daarom is het essentieel dat je een helm zoekt die het hoofd aan alle kanten beschermt. Niet alleen aan de bovenkant, maar ook bij de slaap en de kin. Deze gedeelten van het kleine hoofdje zijn extra kwetsbaar. Een goede kinderhelm die volledige bescherming biedt, zal echt verschil maken en je kindje beschermen.

 

Fietshelm voor baby’s te koop bij Kidsbikes


Kijk je ernaar uit om met de kleine op de fiets te stappen en hem de wereld te laten ontdekken? Doe dit wel met de nodige veiligheidsmaatregelen door een fietshelm voor baby’s te kopen. Met de informatie uit deze blog weet je waar je op moet letten bij het bepalen van de juiste maat en bij het zoeken naar een comfortabele helm. Alleen nog kiezen voor een vrolijk ontwerp en mooie kleuren en je bent klaar om te gaan. Kijk in ons assortiment voor fietshelmen van hoge kwaliteit en plaats je bestelling. Heb je nog vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag een fietshelm te zoeken die perfect past op het hoofdje van jouw baby.