Vakantiesluiting van 30 juli t/m 17 augustus
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Alles uit eigen voorraad geleverd
Webshopkeurmerk

Filters

Driewielers

Driewielers zijn echt prachtig voor je kind op vele manieren. Natuurlijk om plezier te hebben, maar ook voor de (lichamelijke) ontwikkeling van je kind is het erg goed. We hebben de driewielers met en zonder veiligheidsriem. Het biedt - zoals het woord al zegt - een extra stukje veiligheid. Ook voor de grotere kinderen is er genoeg te kiezen. Wat dacht je van een stoere low rider driewieler? Let op: veel fietsen zijn beperkt op voorraad dus bestel snel.

88 resultaten
Volgorde

Op welke leeftijd is een driewieler geschikt?

Op jonge leeftijd kan een kind al beginnen met een driewieler. Het verschilt echter wel per kind vanaf wanneer ze op de driewieler kunnen zitten en ook echt fietsen. Niet ieder kind kan op iedere leeftijd hetzelfde, daarom is het vooral belangrijk om te kijken wat jouw zoontje of dochtertje al kan.


Als we een gemiddelde leeftijd pakken vanaf wanneer kinderen op een driewieler kunnen zitten dan is dat ongeveer als ze twee jaar zijn. Je kindje heeft een aantal vaardigheden nodig om veilig op de driewieler te kunnen zitten, dit zijn:


  • Kracht in de benen. Als jouw peuter goed kan lopen en rennen dan betekent dat hij of zij genoeg kracht in de beentjes heeft om te kunnen trappen.
  • Samenwerking tussen armen en benen. Je peuter moet op een driewieler kunnen sturen en trappen tegelijk. Kan je kindje bijvoorbeeld lopen en zwaaien tegelijk? Dan lukt sturen en trappen vaak ook.
  • Oog-hand coördinatie. Om veilig te kunnen sturen is dit heel erg belangrijk. Je kunt dit testen door met een bal over te gaan gooien. Als je kindje de bal kan vangen, dan is hij of zij ook in staat om te kunnen sturen.

Mocht je kindje het nog wat spannend vinden op de driewieler dan kun je eerst ook beginnen met een loopfiets. Of een mooie loopauto om de eerste stappen en het omgaan met een stuurtje te oefenen. We hebben onder meer loopauto's van Wheelybug.


Roze driewieler kopen?

Met en zonder duwstang

Wij bieden een ruim aanbod in driewielers aan. Door ons diverse assortiment zit er altijd een passende driewieler voor jouw kindje tussen. Het grootste gedeelte van ons aanbod bestaat uit het merk Italtrike.


Mocht je zoontje of dochtertje het nog wat spannend vinden om zelf te trappen en sturen dan hebben wij ook driewielers met een duwstang. Hierbij kun je als ouder je kindje veilig op de weg helpen, door bij te sturen en het extra gevoel van veiligheid geven.


Driewieler kopen bij Kidsbikes

Is jouw zoontje of dochtertje toe aan een fiets met een stuur en trappers om zelf vooruit te komen? Dan is een driewieler uitermate geschikt. Door de veilige bouw van de drie wielen staat jouw kindje altijd stabiel op de weg. Vanuit de driewieler kunnen de eerste stappen worden gezet naar een kinderfiets met zijwieltjes en vanuit daar leren fietsen zonder zijwieltjes.


Voor vragen kun je contact met ons opnemen. We geven graag het antwoord op jouw vraag of je zo voorzien van advies als je daar behoefte aan hebt.