Vakantiesluiting van 30 juli t/m 17 augustus
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Alles uit eigen voorraad geleverd
Webshopkeurmerk

Filters

Kinderfietsen

Fietsen is heerlijk, ook voor je zoontje of dochtertje. De wereld van je kind wordt weer ietsje groter. Belangrijk bij het kopen van een kinderfiets is dat je de juiste maat kiest. Zo kan je kind veilig op- en afstappen en heeft het meer controle. In de leeftijd tot 4 jaar (of lichaamslengte 90-105 cm) is een 12 inch het beste. Per fietsmaat kan je kind zo'n 10 cm groeien voor de fiets te klein wordt. De mooiste kinderfiets kopen doe je bij Kidsbikes!

190 resultaten
Volgorde

Welke maat kinderfiets?

Een te kleine of te grote kinderfiets is alles behalve comfortabel fietsen. Bij een te grote fiets kan jouw kindje niet goed met zijn voeten bij de grond komen, dat zorgt voor een extra onveilig gevoel. Bij een te kleine fiets kunnen de voeten wel gemakkelijk op de grond komen, maar het zit en trapt alles behalve comfortabel. Alleen welke maat kinderfiets is dan geschikt? Hieronder leggen we de verschillende maten uit die overigens ook allemaal in ons assortiment te verkrijgen zijn.


Kinderfietsen bij Kidsbikes

10 inch kinderfiets

Op deze kleine fiets maken de jongste kinderen hun eerste ritje. Deze fiets is voor kinderen van 1 tot 3 jaar oud met een lichaamslengte tussen de 85-100 centimeter. Dit formaat fiets heeft niet teveel poespas, want de focus ligt volledig bij het trappen en sturen. Met deze fiets kun je ook een duwstang gebruiken om net even dat duwtje in de juiste richting te geven. Bekijk hier al onze 10 inch kinderfietsen.


12, 14 en 16 inch fiets

Deze kinderfietsen zijn uitgerust met een knijprem en terugtraprem. Deze extra functies geven dubbele zekerheid. Kinderen kunnen zo op een veilige manier leren remmen. De 12 inch is geschikt voor kinderen van 2-4 jaar met een lichaamslengte rond de 95 centimeter. Het 14 inch formaat is voor kinderen van 3-5 jaar met een lichaamslengte rond de 100 centimeter.


Tot slot de 16 inch: geschikt voor kinderen met een lichaamslengte van 105 centimeter en tussen de 4 en 6 jaar oud.


18 inch kinderfiets

Het ideale formaat en opstapje voor het leren fietsen zonder zijwielen. Deze fiets is geschikt voor kinderen van 5 tot 7 jaar en met een lichaamslengte rond de 110 centimeter. Dit formaat fiets heeft meer body, stevige banden en beschikt ook over een knijprem en terugtraprem. Bekijk hier onze 18 inch kinderfietsen.


20 en 22 inch fiets

Kan je kindje inmiddels zelf naar de sportclub of een vriendje of vriendinnetje? Dan is een fiets van 20 of 22 inch perfect. Deze kinderfietsen hebben een stevig frame, sterke remmen en een dichte kettingkast. Het 20 inch formaat is geschikt voor kinderen van 6-8 jaar oud met een gemiddelde lichaamslengte van 115 centimeter. De 22 inch is voor kinderen van 7-9 jaar oud en een lichaamslengte rond de 122 centimeter.


24 en 26 inch fiets

Deze formaat fietsen zijn geschikt voor kinderen die net nog te klein zijn voor een volwassenfiets, maar de echte kinderfiets zijn uitgegroeid. Het 24 inch formaat is voor kinderen van 8-12 jaar en met een gemiddelde lengte van 130 centimeter. De 26 inch kinderfiets is voor kinderen van 10-14 jaar met een gemiddelde lichaamslengte van 145 centimeter.


Kinderfiets en accessories kopen bij Kidsbikes

Kan jouw kindje al goed fietsen en is hij of zij toe aan een echte kinderfiets? Zoek dan niet verder, want bij Kidsbikes ben je aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment in kinderfietsen met allerlei verschillende thema’s, uiterlijk en materiaal. Natuurlijk hebben we ook diverse formaat fietsen in ons assortiment. Zo zit er altijd een passende fiets voor je kindje tussen.


Je kunt de kinderfiets combineren met verschillende accessoires die je ook in ons assortiment vindt. Voor extra veiligheid vind je in onze webshop ook diverse kinderhelmen. Op die manier kan je kindje altijd veilig op pad gaan. Heb je een vraag of behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je dan graag persoonlijk verder.