Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Welke loopfiets voor een kind van 2 jaar oud?
15-05-2024

Welke loopfiets voor een kind van 2 jaar oud?

Op tweejarige leeftijd staan kinderen aan het begin van een spannende fase van hun ontwikkeling. Hun nieuwsgierigheid en energie kennen geen grenzen en als ouder zoek je dan naar manieren om ze te ondersteunen in hun groei. Een loopfiets of een loopauto is een geweldig hulpmiddel dat niet alleen plezier geeft, maar ook vele voordelen heeft voor de ontwikkeling van je kind. In deze blog vertellen we meer over waarom jouw kind van 2 jaar een loopfiets zou moeten hebben en hoe je de beste keuze maakt.
 

Ontwikkeling door een loopfiets op 2-jarige leeftijd

Een loopfiets 2 jaar heeft vele voordleen voor de ontwikkeling van een kind. Ten eerste het evenwicht en de coördinatie. Op 2-jarige leeftijd beginnen kinderen meer controle te krijgen over hun lichaam. Een loopfiets helpt ze het evenwicht en coördinatie verder te ontwikkelen. Dit is essentieel voor toekomstige fysieke activiteiten zoals fietsen zonder zijwieltjes. Ook de fysieke ontwikkeling speelt een rol. Het rijden op een loopfiets versterkt de spieren van het kind en bevordert een goede houding. Als derde de onafhankelijkheid. Een loopfiets geeft je kind een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid doordat ze, tot op bepaalde hoogte, zelf bepalen waar ze heen willen. Ten slotte nog de sociale interactie die een loopfiets 2 jaar brengt. Kinderen van 2 jaar oud worden steeds socialer en een loopfiets geeft kinderen de kans om met andere kinderen te spelen. Dit versterkt hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.
 

Populaire merken voor een loopfiets 2 jaar

Op de markt zijn er ontzettend veel loopfietsen verkrijgbaar. Bij ons vind je een groot assortiment aan loopfietsen voor kinderen van 2 jaar oud. We hebben goede merken geselecteerd en vele verschillende soorten. Zo zit er altijd wel een loopfiets bij voor jouw 2-jarige kind. De onderstaande merken zijn populair voor een loopfiets 2 jaar:
 
 • Alpina
 • Kiddimoto
 • Wishbone
 • Turtles
 • Trybike
 • Rebel Kidz
 • Skids Control
 
Al de bovenstaande merken zitten in ons assortiment aan loopfietsen 2 jaar oud en leveren goede kwaliteit fietsen tegen een scherpe prijs. Er is een ruime keuze in merken, soorten, prijzen en kleuren, zodat er altijd wel een geschikte fiets voor jouw kind is. Ook een driewieler van deze merken kan een goede keuze zijn.

Kenmerken van een goede loopfiets

Als je een loopfiets voor een kind van 2 jaar oud gaat uitkiezen, zijn er specifieke kenmerken waar je op moet letten:
 
 • Het gewicht
De fiets moet licht genoeg zijn voor je kind om te manoeuvreren, maar ook stevig en stabiel.
 
 • De verstelbaarheid
Kinderen groeien snel, dus kies een loopfiets met een verstelbaar zadel en stuur. Zo kun je de fiets langer gebruiken.
 
 • Het materiaal
Een houten loopfiets is populair vanwege de esthetiek en milieuvriendelijkheid, maar metaal en kunststof is duurzamer en lichter. Kies bewust een materiaal passend bij jouw behoeften en situatie.
 
 • De banden
Bij de banden kun je eerst bepalen waar je de loopfiets voor wilt gebruiken. Luchtbanden bieden een comfortabele rit en betere grip. Vooral buiten is dit handig. Je hebt ook banden van schuimrubber. Deze zijn onderhoudsvrij en kunnen niet lek gaan, maar zijn iets minder geschikt voor buiten.
 
 • Ergonomie
Ergonomie is, ook op 2-jarige leeftijd, erg belangrijk bij een fiets. Kies voor een loopfiets met een ergonomisch ontwerp.
 

Een loopfiets 2 jaar kopen bij Kidsbikes.nl

Is jouw kindje toe aan een loopfiets? Kom dan eens langs bij Kidsbikes. Wij hebben een loopfiets 2 jaar, maar ook voor 1 jaar of 3 en 4 jaar oud. Verschillende merken, soorten en kleuren zorgen ervoor dat we een groot assortiment hebben. Zo is er altijd wel een geschikte en mooie loopfiets voor jouw kind. Je kunt ons assortiment online bekijken of kom eens langs in onze winkel aan de Koningsweg 10 in Groningen. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken! Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.