Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Welke kinderhelm past bij welke kinderfiets?
03-05-2023

Welke kinderhelm past bij welke kinderfiets?

Als ouder is het belangrijk om de veiligheid van je kinderen voorop te stellen, vooral als het gaat om fietsen. Een essentieel onderdeel van fietsveiligheid is het dragen van een kinderhelm. Maar welke kinderhelm past het best bij welke kinderfiets? In dit blog gaan we dieper in op het vinden van een geschikte kinderhelm voor jouw kind. Ook geven we enkele tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kinderhelm.
 

Waarom is het belangrijk om een helm te dragen tijdens het fietsen?

 
Fietsongevallen kunnen leiden tot ernstig letsel, vooral bij kinderen. Een helm dragen kan de kans op een ernstig hoofdletsel aanzienlijk verminderen en de kans op overlijden door hoofdletsel tot wel 85% verminderen, aldus de Fietsersbond.
 

Hoe kies je de juiste kinderhelm?

 

De maat van de helm


Een van de belangrijkste aspecten van het kiezen van de juiste helm is de maat. Een te grote of te kleine helm kan leiden tot onveilige situaties en ongemak. Meet de omtrek van het hoofd van je kind om de juiste maat te bepalen.
 

De pasvorm van de helm

 
De helm moet goed aansluiten op het hoofd van je kind en mag niet bewegen. Let erop dat de helm geen drukpunten heeft en niet te strak zit.
 

Het gewicht van de helm

 
Een te zware helm kan leiden tot nekpijn en ongemak bij het dragen. Kies een helm die licht van gewicht is en comfortabel zit.
 

Het ventilatiesysteem van de helm

 
Een goede ventilatie is essentieel om oververhitting te voorkomen en om comfortabel te blijven tijdens het dragen van de helm. Kies een helm met een goed ventilatiesysteem.
 

Het ontwerp van de helm

 
Kinderen houden van kleurrijke en interessante ontwerpen. Zo zijn er ontzettend leuke helmen verkrijgbaar met prints van bijvoorbeeld PawPatrol, Minions, Disney figuren en meer. Voor ieder kind is er een passende helm vindbaar met de mooiste prints.
 

Tips voor het dragen van een kinderhelm

 
Het dragen van een helm is niet verplicht, maar belangrijk voor de veiligheid van jouw kind(eren). Hier zijn enkele tips voor het dragen van een kinderhelm:
 
 • Zorg ervoor dat de helm goed past en goed is afgesteld.
 • Draag de helm recht op het hoofd, met de rand ongeveer twee vingers boven de wenkbrauwen.
 • Sluit de helm goed aan onder de kin en zorg ervoor dat de riem niet te strak of te los zit.
 • Draag de helm altijd tijdens het fietsen en zet deze niet af tijdens het rijden.
 

Veilig fietsen met een kinderhelm

 
Een kinderhelm is een belangrijk onderdeel van de fietsveiligheid van je kind. Kies een helm die goed past, comfortabel is en past bij het type kinderfiets dat je kind gebruikt. Zorg ervoor dat je kind altijd een helm draagt tijdens het fietsen en volg de tips voor het dragen van een helm. Op deze manier kan je kind veilig en zorgeloos genieten van het fietsen.
 

Tips voor het kopen van een veilige kinderhelm

 
 • Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kinderhelm?
  Let op de maat, pasvorm, gewicht, ventilatiesysteem en ontwerp van de helm. Kies ook een helm die past bij het type fiets dat je kind gebruikt.
 
 • Welke soorten kinderhelmen zijn er beschikbaar?
  Er zijn verschillende soorten kinderhelmen beschikbaar, zoals stadsfietshelmen, mountainbikehelmen, racehelmen en BMX-helmen.
 
 • Hoe stel ik een kinderhelm goed af?
  Zorg ervoor dat de helm goed past en goed is afgesteld op het hoofd van je kind. Draag de helm recht op het hoofd, sluit de riem goed onder de kin en zorg ervoor dat de helm niet te strak of te los zit.
 
 • Kunnen kinderen een volwassenenhelm dragen?
  Nee, kinderen moeten een kinderhelm dragen die speciaal is ontworpen voor hun hoofdgrootte en -vorm.
 
Dus ben je op zoek naar een veilige en comfortabele kinderhelm? Dan ben je bij Kidsbikes aan het juiste adres! Onze kinderhelmen zijn ontworpen om je kind te beschermen tijdens het spelen en fietsen. Met onze kinderhelmen hoef je je geen zorgen meer te maken over ongelukken en mogelijk hoofdletsel.