Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Welke driewieler kan ik het beste kopen voor mijn kind?
14-03-2023

Welke driewieler kan ik het beste kopen voor mijn kind?

Zie je hoe je kind in ieder opzicht ontzettend snel groeit en zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelt? Hij kan steeds meer en gaat elke dag op onderzoek uit, kijken wat er allemaal voor hem te ontdekken valt. Elke dag ben je weer verrast door de nieuwe dingen die hij leert en als ouder wil je hem daarin stimuleren. Lekker naar buiten, spelen en fietsen zijn leuke manieren om de wereld van je kind te vergroten. En dat kan tegelijk op een veilige manier.
Je kind leren fietsen begint met een driewieler. Uiteraard is iedere driewieler ontworpen naar de leeftijd en lengte van het kind. Dus wil je een driewieler kopen om jouw kind te verrassen, lees dan hier waar je op moet letten.
 

Hoe oud is je kind?


Het eerste waar je naar kijkt als je een driewieler voor je kind wilt kopen, is de leeftijd van je kind en de grootte van de fiets. Welke driewieler je koopt is natuurlijk verschillend per kind, want waar het ene kind als een durfal meteen wegfietst, moet de ander nog wennen voordat hij de trappers durft aan te raken. Wel kun je over het algemeen bepalen hoe groot het fietsje moet zijn, zodat je kind er veilig en comfortabel op kan zitten.
 

Een loopauto of fietsje?


De meeste driewielers zijn uitgevoerd in verschillende modellen die zijn aangepast op het kind. De jongsten hebben vaak moeite om hun voeten op de pedalen te zetten om vooruit te komen. Ze merken dat ze ook vooruit komen als ze zich met hun voeten tegen de grond afzetten. In dat geval kun je in plaats van een driewieler een loopauto of loopfiets voor je kind kopen. De loopfiets heeft vaak twee wielen, maar geen trappers. Dus je kind leert al op vroege leeftijd te balanceren terwijl hij zich met zijn voeten staande houdt.
 

Extra hulp met duwstang


Je wilt je kind alle vrijheid geven om op zijn driewieler op avontuur te gaan. In de speeltuin of achtertuin kan hij alles op zijn tempo doen, zodat hij rustig leert te fietsen. Hij kan het zelfs leren als jullie samen naar de winkel gaan. In dat geval kun je ervoor kiezen een driewieler voor je kind te kopen die is voorzien van een duwstang. Je kind blijft dan meters maken op zijn fietsje en jij bepaalt het tempo door te duwen.
 

Het ontwerp van de driewieler


Het leukste van het kopen van een driewieler voor je kind is de keuze voor het ontwerp. Dat is bij kinderfietsen erg veelzijdig. Niet alleen uitgevoerd in vrolijke kleuren, maar ook in bijzondere modellen. Denk aan een driewieler die op een stoere politieauto lijkt. Je kind waant zich een echte agent terwijl hij zich uitleeft op zijn fietsje.
 

Welke driewieler koop jij bij Kidsbikes.nl?


Wil jij je kind verrassen met een  mooie driewieler waarop hij heerlijk kan spelen terwijl hij leert te fietsen? Bekijk dan het veelzijdig assortiment van Kidsbikes.nl waar je vrolijke uitvoeringen vindt die geschikt zijn voor elke leeftijd. Ze zijn veilig, stevig en gaan jarenlang mee. Bepaal welke driewieler je wilt kopen en plaats je bestelling. Of neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over de verschillende modellen.