Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Wat voor autoped kan ik het beste kopen voor mijn kind?
14-03-2023

Wat voor autoped kan ik het beste kopen voor mijn kind?

Je kind is bijna jarig en al wekenlang praat hij of zij nergens anders meer over. Een uitgebreide verlanglijst is al vroegtijdig door je kind gedeeld en hij kan niet wachten op zijn cadeau. Ben je op zoek naar een mooie én veilige autoped die bovenaan het verlanglijstje staat? Ontdek hier waar je op moet letten bij het kopen van een autoped voor je kind.
 

Leeftijd van je kind


Wat voor autoped je kunt kopen voor je kind, is in de eerste plaats afhankelijk van de leeftijd van je kind. Met oog op hoogte en veiligheid wil je dat je kind plezier heeft tijdens het steppen zonder dat hij voortdurend dreigt te vallen. Om te bepalen of de uitvoering past bij de leeftijd van je kind, zijn er een aantal factoren waar je op kunt letten. Deze worden in het vervolg van de blog beschreven.
 

Afmeting van autoped en wielen


Let erop dat de autoped de juiste afmeting heeft. Voor je kind is het natuurlijk erg vervelend als het stuur te laag of te hoog staat, waardoor het hem meer moeite dan plezier kost om te steppen. Daarnaast kunnen de wielen verschillen in afmeting. Een 8 inch autoped is voor kleinere kinderen veel gemakkelijker te gebruiken omdat de opstap lager is. Een grotere wielmaat van 16 inch kan al gauw voor een groot verschil zorgen en te hoog zijn.
 

Met twee of drie wielen


Om je kind een extra handje te helpen tijdens het steppen, kun je bij het kopen van een autoped kiezen voor een uitvoering met drie wielen. De twee wielen aan de achterkant zorgen voor meer balans, zodat je kind niet zomaar omvalt. Net als op een fiets met drie wielen moet je kind immers leren steppen op een autoped met zijwieltjes. Is je kind al wat ouder, dan zal hij makkelijk met veel plezier een step met twee wielen onder controle houden. Sterker nog, is hij zo goed met de autoped, dan kun je overwegen hem een stuntstep cadeau te geven.
 

In de favoriete kleur van je kind


Tot slot de uitstraling, voor je kind misschien wel het belangrijkste aandachtspunt. Bij het kiezen van de autoped die je voor je kind wilt kopen, zoek je het model dat is uitgevoerd in zijn favoriete kleuren. Zo kan hij met trots over de stoep steppen terwijl hij steeds makkelijker zijn kunsten laat zien. Dan gaat het niet alleen om de kleur van het frame, maar ook om het stuur en de wielen, inclusief fraaie details.
 

Wat voor autoped kun je kopen bij Kidsbikes.nl?


Zoek je een autoped die je voor je kind kunt kopen, dan vind je bij Kidsbikes.nl een mooi assortiment met diverse modellen. Voor jonge kinderen die het nog moeten leren en voor de oudere kinderen die het nog beter willen doen. Gaat je kind liever fietsend door het leven en heeft hij een driewieler bovenaan zijn verlanglijst gezet? Ook dan ben je bij Kidsbikes.nl aan het juiste adres. Om te bepalen welke uitvoering het beste past bij de leeftijd van je kind, kun je vrijblijvend contact met ons nemen. Dan helpen we je met meer informatie een gerichte keuze te maken.