Alles uit eigen voorraad geleverd
Gratis verzending vanaf 25 euro!
Op werkdagen voor 12.00 besteld, de volgende dag bezorgd.
Webshopkeurmerk
Hoe kies je de juiste maat skateboard?
25-10-2023

Hoe kies je de juiste maat skateboard?

Skateboarden is niet alleen een sport, het is een kunst. Een vorm van zelfexpressie die begint met de keuze van het juiste skateboard. Hoe weet je welke maat skateboard je nodig hebt? Laten we duiken in de essentie van deze belangrijke keuze en ontdekken waarom het kiezen van de juiste maat een fundamenteel aspect is voor een optimale skate-ervaring.
 

Onderdelen van een skateboard

 
Voordat we in de informatie duiken, laten we eerst de onderdelen van een skateboard verkennen. Van het deck tot de trucks, wielen, lagers en grip tape; Elk onderdeel draagt bij aan de algehele ervaring. Begrijpen hoe deze samenwerken, is handig voor het kiezen van de juiste maat.
 
Het deck is het artistieke deel van een skateboard. Hieronder zullen we de diverse deckmaten en vormen verkennen en begrijpen hoe deze variabelen verband houden met specifieke skateboardstijlen, of je nu op straat skate, vert-ramps domineert of gewoon lekker rondcruiset.
 

Lengte en breedte van het deck

 
Hoe groot moet je deck zijn? Het lijkt misschien een simpele vraag, maar de lengte en breedte van het deck hebben aanzienlijke invloed op stabiliteit, wendbaarheid en zelfs de schoenmaat van de skater. Ontdek hoe je de perfecte balans vindt tussen deze dimensies.
 
Het kiezen van de juiste lengte en breedte voor je skateboarddeck of stuntstep is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is een subtiele kunst, een delicate balans tussen verschillende factoren die uiteindelijk een enorme invloed hebben op je skateboard- of stuntstep ervaring. We bekijken de belangrijke aspecten van lengte en breedte en hoe ze samenwerken om de stabiliteit, wendbaarheid en zelfs de pasvorm van schoenen te beïnvloeden.
 
De lengte van het deck is als het ware de ruggengraat van je skateboard. Een korter deck biedt een wendbaardere rit, waardoor het ideaal is voor technische trucs en straatskaten. Denk aan scherpe bochten en snelle flips. Aan de andere kant geeft een langer deck meer stabiliteit, waardoor het geschikter is voor ramps, verticale hellingen en cruisen. Hier ligt de kern van de keuze: wat is je favoriete skatestijl?
 
Maar laten we niet vergeten dat ook de breedte van het deck een grote rol speelt. Dit is waar de delicate balans begint. Een breder deck biedt meer ruimte voor je voeten, wat voordelig kan zijn voor stabiliteit, vooral voor beginners. Smalle decks, aan de andere kant, geven meer controle over het board en zijn geliefd bij tech-skaters die complexe trucs uitvoeren.
 

Advies voor beginnende skateboarders

 
Als beginnende skater kan de wereld van skateboardmaten overweldigend lijken. Hieronder zien we specifieke richtlijnen voor beginners, inclusief aanbevelingen voor stijlen gebaseerd op deckmaten. Een goede start is belangrijk voor een prettige skate-ervaring.
 
 1. Als beginner is het vaak het beste om te beginnen met een compleet skateboard. Deze zijn al samengesteld met de juiste specificaties, wat het gemakkelijker maakt om te starten.
 2. Als je nieuw bent in de skatewereld, aarzel dan niet om advies in te winnen bij ervaren skaters. Zij kunnen je waardevolle inzichten geven over welke maat en specificaties geschikt zijn voor beginners.
 3. Skateboards zijn er in verschillende maten en vormen. Neem de tijd om verschillende maten uit te proberen en voel welke het beste bij je past. Dit kan een beetje experimenteren vereisen, maar het is de moeite waard voor de uiteindelijke skateboardervaring.
 4. Zorg ervoor dat je skateboard past bij je schoenmaat. Te grote of te kleine boards kunnen ongemak veroorzaken en je balans beïnvloeden.
 5. Begin met het oefenen van basistechnieken op een skateboard van gemiddelde grootte voordat je je op meer gespecialiseerde boards richt. Dit helpt je om je evenwicht en controle te ontwikkelen.
 
En soms is de beste manier om erachter te komen wat voor jou werkt, gewoon uitproberen. We moedigen aan om verschillende maten te ervaren en leggen uit hoe kleine aanpassingen aan je skateboard de algehele skate-ervaring kunnen verbeteren.
 

Het belang van comfort en persoonlijke voorkeur

 
Het kiezen van het juiste skateboard gaat niet alleen over specificaties en technische details. Het belang van comfort en persoonlijke voorkeur mag niet worden onderschat. Hieronder zie je waarom deze factoren belangrijk zijn voor een fijne skateboardervaring:
 
 1. Persoonlijke voorkeur komt naar voren als je je skateboard kiest op basis van wat goed voelt. Het gevoel van vertrouwen dat voortkomt uit een skateboard dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur, draagt bij aan je algehele skateboardervaring.
 2. Skateboarden is niet alleen een sport; het is een vorm van zelfexpressie. Het juiste skateboard stelt je in staat om je unieke stijl uit te drukken. Of je nu houdt van levendige grafische ontwerpen op je deck of een specifieke vorm verkiest, persoonlijke voorkeur komt hier volledig tot uiting.
 3. Comfort en persoonlijke voorkeur spelen een sleutelrol in het bereiken van de juiste balans en wendbaarheid op je skateboard. Een deck dat goed aanvoelt onder je voeten en past bij je natuurlijke bewegingen, zal je helpen om soepel en zelfverzekerd te bewegen.
 4. Als je skateboard aansluit bij wat jij prettig vindt, vergroot dat het plezier van skateboarden. Je zult eerder geneigd zijn om erop uit te gaan en te oefenen, wat op zijn beurt je vaardigheden en zelfvertrouwen verbetert.
 
Het belang van comfort en persoonlijke voorkeur is niet alleen een esthetische overweging, het heeft ook invloed op je prestaties, plezier en de algehele ervaring die je uit skateboarden haalt. Bij het kiezen van je skateboard, neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies degene die niet alleen past bij je technische behoeften.
 

Praktische tips bij aankoop

 
Bij de aankoop van een skateboard is het verstandig om aan veiligheid te denken, zoals een fietshelm. Bekijk het advies over waar je op moet letten bij het kopen van een skateboard en we moedigen je aan om met ervaren skaters en verkopers te overleggen.
 
 • Kies voor gerenommeerde merken. Ze hebben vaak jarenlange ervaring en bieden hoogwaardige skateboards.
 • Een skateboard moet aanpasbaar zijn. Kijk naar modellen waar je gemakkelijk nieuwe trucks, wielen of grip tape aan kunt toevoegen.
 • Lees beoordelingen van andere skaters over specifieke modellen. Dit kan je waardevolle inzichten geven over prestaties en duurzaamheid.
 
Door deze aanvullende tips in overweging te nemen, vergroot je je kansen om het perfecte skateboard te vinden dat past bij jouw stijl en behoeften.